Tekenen naar de natuur


Tekenen naar de (eigen) natuur

Deze tekenworkshop is speels en voor iedereen die altijd heeft willen tekenen of voor hen die hun eigen tekenen verder willen ontwikkelen.
Het uitgangspunt van de workshop is het tekenen naar lijnen en vormen in de natuur, maar parallel aan de vele observatieoefeningen zal Yke Prins u ook uitdagen uw eigen karakteristieke lijnen te ontdekken. Vanuit de schat aan observaties die de natuur rond het Landgoed biedt zal zij u helpen uw observaties te scherpen en naar een meer persoonlijke expressie te sturen. Tekenen is leren kijken! Elk kijken is ook uniek. En tekenen is een hele directe manier om een eigen wereld te scheppen.
Yke Prins geeft deze cursus al enige jaren in Marathea en steeds weer hebben de groepen veel plezier met elkaar en met alle vrolijke observaties die iedereen weet uit te werken, beginners en gevorderden. In de cursus komen verschillende tekentechnieken aan bod zoals potlood, krijt, inkt, gewassen inkt en pen en penseeltechnieken op nat en droog papier.
De cursus is inclusief tekenschrift, papier en tekenmaterialen. U hoeft niets mee te nemen.
Het programma

Het progamma bestaat uit 4 intense ochtenden van 9 tot 13.00 uur. ’s Middags gaat de bus naar het strand of zijn er verschillende mogelijkheden om aan culturele excursies deel te nemen. Ook kunt u in de middag zelf door gaan met het tekenen.

De docent

Yke Prins is opgeleid aan de Koninklijke Academie in Den Haag als kunstenaar en aan de Hoge School in Utrecht als tekendocent. Zij werkt als museum docent in o.a. het Gemeente museum in Den Haag en zoekt in de uitwisseling met mensen de vanzelfsprekendheid die er kan liggen in het kijken en beoefenen van kunst om het leven intens te beleven, schoonheid te ontdekken en daarvan te genieten.

Agenda:
Yke Prins 9 okt. - 16 okt.
Marathea/Elaia: NL: T. +31 20 662 1474, GR: T. 2733061410 Email: info@marathea.nl