Levensverhalen Schrijven

De workshop

In deze cursus schrijven de deelnemers aan hun eigen levensverhaal of aan dat van iemand anders, bijvoorbeeld een familielid of een historisch personage.
De twee schrijfdocenten bieden inspirerende theorie en oefeningen, waardoor schrijfplezier en schrijfvaardigheid vergroot worden. Het accent ligt op de ambachtelijke kant van het schrijversvak en er is veel aandacht voor verhaaltechnische aspecten zoals opbouw, tijd, vertelperspectief, gebruik van metaforen, dialogen.
In een veilige omgeving, waarin met aandacht voor ieder individu opbouwende feedback gegeven wordt, laten wij de schrijfaderen stromen.
De cursus is geschikt voor alle niveaus.

Het programma

Op maandag komen we aan en maken we kennis met elkaar, met Marathea en met de omgeving. Op dinsdag start de cursus.
Iedere cursusdagbeginnen we voor het ontbijt met een warming up, die bestaat uitassociatief, vrij schrijven in stilte of met muziek, in het gebouw of buiten met uitzicht op de prachtige omgeving.
Na het ontbijtschrijven we van negen tot twaalf aan de hand van opdrachten en theorie aan de (auto)biografieën.
’s Middags is er gelegenheid om naar het strand te gaan, aan een excursie deel te nemen of om een schrijfopdracht uit te werken.
Om 20.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd.
In de avond lezen de deelnemers elkaar,facultatief,nog een uurtje voor.
De cursus bestaat uit 5 dagen: dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Op vrijdag is het mogelijk aan een excursie of wandeltocht deel te nemen,of de dag vrij te besteden.

De docenten

Hetty Kleinloog (1958) is schrijver van televisieprogramma’s, liedteksten, romans, (muziek)theater en nog veel meer. Vanaf 1999 geeft zij les in creatief schrijven.
www.kleinloog.eu

Annelies de Bruin (1958) is docent creatief schrijven. Zij heeft de opleiding voor docent creatief schrijven afgerond bij Scriptplus (Hogeschool van Amsterdam). Zij geeft les in creatief schrijven aan volwassenen en kinderen en schrijft korte jeugdverhalen.
www.deschrijfklas.nl

> informatie Hetty Kleinloog
> informatie Annelies de Bruin

Agenda:
Hetty Kleinloog en Annelies de Bruin 26 mei - 02 juni
19 okt. - 26 okt.Marathea/Elaia: NL: T. +31 20 662 1474, GR: T. 2733061410 Email: info@marathea.nl